COOPERACIÓ
Societat 18/07/2012

Govern i ONGs fan un acostament amb un manifest conjunt

Albert Balanzà
1 min
Un dels pous d'aigua del projecte d'Enginyers Sense Fronteres a Funhalouro (Moçambic) que s'han hagut de deixar inacabats per la falta de finançament.

BARCELONA.El llarg desacord entre el Govern i les ONG de Pau, Drets Humans i Desenvolupament, que ahir va viure una jornada de mobilitzacions menys conflictiva que la tancada del 28 de juny a l'Agència Catalana de Cooperació, ha trobat un punt de retrobament amb la firma d'un manifest fet per Núria Camps, la nova presidenta del Consell de Cooperació, l'òrgan consultiu en aquesta matèria. El document, que ahir va aprovar per unanimitat el Consell, remarca: "Tot i les actuals limitacions pressupostàries, ens reafirmem en la necessitat de continuar treballant per assolir el 0,7%. [...] No es poden aturar els compromisos contrets amb els programes ja engegats".

El director de l'Agència Catalana de Cooperació, Carles Llorens, va valorar la unanimitat com un "gest" de retorn de les ONG a la taula de negociació. "Feia mesos que no hi eren, al Consell", va apuntar en referència a l'abandonament que es va produir el juliol del 2011, arran dels impagaments. El president de la Federació Catalana d'ONG pel Desenvolupament, Francesc Mateu, va dir que "era una proposta de la presidència" que compartien. L'Agència passa de tenir un pressupost de 15,26 milions d'euros a 9,76 milions. El Consell també va validar un codi ètic per al patrocini privat de projectes de cooperació.

stats