Societat 02/10/2012

La grip, font de baixes laborals

Els treballadors necessiten una mitjana de 7 dies per recuperar-se

Lara Bonilla
1 min
Quantes vacunes  es repartiran? La grip,  font de baixes laborals Quines són les soques d'enguany? Quins són els grups de risc? Com protegir-se  del virus Característiques  de la grip

BarcelonaS'estima que la grip pot afectar entre el 5 i el 20% de la població general, de manera que continua sent un problema important de salut pública. L'increment de consultes i hospitalitzacions, així com el nombre de dies laborals perduts per la grip suposen, segons els experts, costos elevats per a la societat.

Es calcula que la grip és al darrere del 18% de les baixes laborals i el 25% dels treballadors necessiten, de mitjana, set dies per recuperar-se, cosa que provoca unes pèrdues de 1.120 euros per a l'empresa, segons va alertar ahir l'Associació Espanyola d'Especialistes en Medicina del Treball.

L'hivern passat la grip a Catalunya va assolir un pic d'activitat més elevat que en altres temporades, però sense arribar a pandèmia. Dels 148 casos greus que van ingressar a l'hospital, el 90% presentaven algun factor de risc i el 42% no s'havien vacunat.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats