SOCIETAT
Societat 31/01/2013

La Guàrdia Civil torna a irrompre a l'Ajuntament de Lloret per obtenir més informació de la màfia russa

És la segona vegada en només sis dies que els agents es personen al consistori. La Guàrdia Civil busca factures sobre els viatges de l'exalcalde Xavier Crespo; el primer tinent d'alcalde, Josep Valls, i l'alcalde, Romà Codina, a Rússia

Elisabet Escriche
1 min
OPERACIÓ POLICIAL 
 La Guàrdia Civil va escorcollar divendres l'Ajuntament de Lloret en el marc de l'operació Clotilde (com els jardins), encara oberta.

Lloret de MarLa Guàrdia Civil ha tornat a irrompre a l'Ajuntament de Lloret aquest dijous al migdia per obtenir més informació sobre l'activitat de la trama vinculada amb la màfia russa. És el segona aparició de la policia al consistori des que divendres passat es va fer pública l'operació Clotilde. Els agents busquen factures sobre els viatges a Rússia que van fer l'exalcalde Xavier Crespo; l'actual primer tinent d'alcalde, Josep Valls, i l'alcalde, Romà Codina, així com funcionaris municipals. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco investiga la vinculació entre el cap de la trama, Andrei Petrov, i representants del consistori. Codina ha apuntat que amb aquesta informació es demostrarà que els viatges van anar a càrrec de l'Ajuntament. A banda de les factures, la Guàrdia Civil ha recollit més documentació sobre el cas, que està sota secret de sumari.

Els agents han aparegut a l'Ajuntament poc després que el primer tinent d'alcalde, Josep Valls –imputat per presumptes delictes de prevaricació i suborn–, abandonés l'Ajuntament. Valls s'havia reunit prèviament amb el grup municipal de CiU i l'alcalde de Lloret, Romà Codina, per informar-los de la seva declaració a l'Audiència Nacional d'aquest dimecres. Codina no cessarà Valls malgrat la imputació. "Demanar la dimissió d'una manera tan precipitada suposa criminalitzar la persona", ha afirmat l'alcalde.

L'operació Clotilde suma noves imputacions. L'Audiència Nacional ha citat un gestor i un economista que treballaven per a Petrov i tres ciutadans russos més, tal com avança aquest dijous El Punt Avui.

stats