Societat 21/04/2016

La Guàrdia Urbana reconeix que va trobar un projectil de precisió on Quintana va perdre un ull

L'escopeter i el llançador expedientats per Interior neguen haver disparat a la zona

Europa Press
2 min
Dos infermers dubten que una pilota de goma ferís Quintana

BarcelonaUn comandament de la Guàrdia Urbana de Barcelona que ha declarat com a testimoni en el judici sobre la vaga general del 14 de novembre de 2012 ha reconegut davant del tribunal que va trobar un projectil de precisió foam a prop de la zona on Ester Quintana va perdre un ull.

L'agent de trànsit ha explicat que va trobar la munició entre les nou i les deu de la nit a la confluència del Passeig de Gràcia amb el carrer Casp. Es tracta de la mateixa hora i d'un punt proper on la dona va resultar ferida.

La declaració reforça la tesi de les defenses dels dos Mossos d'Esquadra acusats, un escopeter i un subinspector que s'enfronten a entre 2 i 9 anys de presó. Les advocades dels dos agents reconeixen que Quintana va rebre l'impacte d'un projectil policial, però asseguren que no el va disparar cap dels dos processats i plantegen la possibilitat que pogués tractar-se d'un foam i no d'una pilota de goma, com mantenen les acusacions.

La clau del judici serà resoldre si l'agent que va disparar va ser l'escopeter que seu al banc dels acusats per ordre de l'altre subinspector acusat. El jutge que investigava el cas va arribar a la conclusió que la lesió de Quintana era compatible amb una pilota de goma i que només la podia haver disparat el llançador processat.

Avui també han declarat com a testimonis l'escopeter i el llançador de la furgoneta 414, expedientats pel departament d'Interior per incomplir ordres aquell dia. L'escopeter ha assegurat que en aquella zona no va arribar a baixar del vehicle ni a disparar "perquè li feia mal l'esquena", amb el permís del caporal.

El llançador també ha negat haver disparat projectils foam de precisió en el punt on Quintana va perdre l'ull. Ha explicat que van arribar "els tercers" i que quan van posar "el peu a terra" van donar "dues passes" i van tornar a pujar al vehicle.

stats