Societat 03/12/2020

Els Mossos detenen tres homes per homicidi imprudent per la mort d'un treballador a Sant Andreu de la Barca

La víctima va caure des del sostre d’una nau industrial on feia treballs de reparació sense contracte ni mesures de seguretat

Ara
2 min

BarcelonaAgents dels Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Martorell van detenir dilluns passat, 30 de novembre, tres homes de nacionalitats espanyola i georgiana, d’edats compreses entre els 33 i els 44 anys i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi imprudent i un delicte contra els drets dels treballadors.

La investigació es va engegar el 18 de novembre quan la policia va tenir coneixement de la caiguda mortal d’un home des del sostre d’una nau industrial a Sant Andreu de la Barca. Els agents van aconseguir identificar la víctima, de nacionalitat russa, tot i la nul·la col·laboració dels testimonis de l’accident, que van negar que fos treballador de l’empresa i van assegurar que no el coneixien de res.

Però els agents van descobrir que la víctima treballava per a una empresa de construcció subcontractada, amb seu a Esplugues de Llobregat, que estava realitzant els treballs de reparació del sostre de la nau industrial. En la investigació també van descobrir que la víctima treballava ocasionalment i en diferents obres que li facilitava un altre home de nacionalitat russa, que era al lloc el dia de l'accident i va negar conèixer-lo.

En el moment dels fets, la víctima estava treballant sense contracte per a la empresa subcontractada i feia tasques de reparació sense cap dels elements de seguretat exigits a les normes de prevenció de riscos laborals per a treballs en alçada. L’administrador únic i el soci de l’empresa de construcció havien ofert feina a la víctima sense cap contracte laboral.

La víctima, de nacionalitat russa, vivia en una habitació de lloguer a Barcelona que compartia amb un fill menor d’edat. Els investigadors van contactar amb la seva dona, que en el moment dels fets era a Rússia, per comunicar-li l’accident del seu marit. També van gestionar la tutela temporal del menor d’edat localitzant una cosina de la víctima, que se'n fer càrrec fins que va poder viatjar a Rússia amb la seva mare.

Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor en va decretar la llibertat amb càrrecs.

stats