SOCIETAT
Societat 07/10/2011

"Vaig simular que havia caigut d'una bicicleta per no haver de pagar a l'Hospital Moisès Broggi"

Un pacient explica com va evitar pagar per ser atès a les urgències de l'Hospital de Sant Joan Despí

Josep Ferrer
2 min

Sant Joan DespíEl suposat error de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí de cobrar als pacients que havien tingut un accident de trànsit entre els mesos de juny, juliol i agost va comportar que alguns usuaris mentissin per poder rebre el servei gratuït. És el cas d'una persona que va caure de la seva moto i que va haver de simular que l'accident l'havia patit anant en bicicleta per no haver de pagar.

El jove, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, va anar fins al Broggi pel seu propi peu. Al servei d'urgències li van dir que hauria de pagar tot el que li fessin i després que s'entengués amb la seva assegurança. "En aquell moment vaig ser àgil i vaig dir que volia marxar, que no m'atenguessin" ha explicat a Ara.cat. Acompanyat del seu pare es va dirigir a l'Hospital de Bellvitge "i allà vaig dir que havia caigut de la bicicleta i em van atendre sense cap problema i sense haver de pagar res".

Pel lloc de residència va haver de tornar al Broggi. La persona que el va atendre el va reconèixer "però jo li vaig dir que havia caigut de la bicicleta i va fer la vista grossa". Considera que si hagués hagut de pagar tots els serveis –va haver d'estar uns dies ingressat- "la factura hauria estat de més de 5.000 euros".

El director del Consorci Sanitari Integral (CSI), Albert Pons, ha lamentat de nou l'error, ha reiterat que només s'han registrat sis casos a qui se'ls ha cobrat per ser atesos en haver patit un accident de moto i que durant l'estiu no hi hagut un augment d'accidentats amb bicicleta, "si més no que en siguem conscients". Pons assegura que els ciutadans "no han de patir a l'hora de ser atesos al Broggi perquè ho farem el millor possible i amb totes les atencions".

stats