SANITAT
Societat 06/10/2011

L'Hospital de Sant Pau també acorda fer vaga

La plantilla expressa amb aquesta decisió el seu rebuig a les retallades i l'ERO plantejat per la direcció del centre

Acn
1 min

BarcelonaEls treballadors de l'Hospital de Sant Pau han aprovat aquest dijous en assemblea anar a la vaga. Han pres la decisió per expressar el seu rebuig a les retallades i l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha plantejat l'empresa. En una assemblea amb 400 treballadors, "només cinc s'han abstingut", ha explicat la vicepresidenta del comitè d'empresa, Àngels Sabater. Amb aquesta iniciativa, Sant Pau se suma als hospitals públics que ja han mostrat la seva voluntat d'anar a la vaga. Sabater ha puntualitzat que ells faran la proposta independentment del que facin la resta de centres, però creu que és necessari que si no es produeix cap canvi hi hagi una vaga al sector per mostrar el seu rebuig a les retallades en sanitat.

"Que es faci o no aquesta vaga dependrà de molts factors", ha dit Sabater, però ha alertat que si continua la política d'estalvi en l'àmbit sanitari "la gent sortirà al carrer". Ha afegit que si finalment s'apliquen totes les mesures plantejades als diversos centres sanitaris s'estarà "hipotecant el futur" del país.

El comitè d'empresa va presentar aquest dimarts un informe en contra de l'ERO que ha presentat l'empresa i ara estan a l'espera que la Inspecció de Treball faci la seva resolució. Sabater ha destacat que aquest informe "no és vinculant" i ha assegurat que els treballadors han pogut demostrat que l'ERO "no és necessari". Sabater ha afirmat que han fet un "exhaustiu treball d'investigació" analitzant tots els aspectes per demostrar que són necessaris tots els llocs de treball.

stats