Societat 15/02/2015

Els hospitals públics i concertats hauran d'informar els pacients dels canvis a les llistes d'espera

La mesura es posarà en marxa quan entrin en vigor les ordres que canvien les garanties dels usuaris

Acn
1 min
trasplantament de cor

BarcelonaEl director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, ha explicat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que els hospitals de la xarxa pública catalana hauran d'informar periòdicament els pacients pendents d'una intervenció quirúrgica dels canvis que hi pugui haver a les llistes d'espera. Aquesta mesura es posarà en marxa quan entrin en vigor les ordres que canvien les garanties dels usuaris en espera. En aquest sentit, Padrosa ha reiterat que els centres hospitalaris tenen "el compromís d'informar d'una manera específica i periòdica sobre les situacions dels temps de referència" i ha emfatitzat que aquesta informació s'ha de donar amb "el format més àgil possible".

"Alguns ho faran per via telefònica, ho poden fer per mail, i alguns es connectaran directament al web de l'hospital", ha detallat el director del SCS. De fet, Josep Maria Padrosa ha assegurat que les llistes ja estan penjades a Internet. "Surten per regió i per centre hospitalari. Però, a banda, la gent s'ha d'adreçar al centre hospitalari perquè puguin actualitzar aquesta informació", ha especificat.

El director del servei Català de la Salut també s'ha referit a l'elevat preu dels medicaments d'última generació contra l'hepatitis C. En aquest sentit, ha recordat que l'únic que pot negociar el preu amb els laboratoris farmacèutics és el ministeri de Sanitat i ha destacat la necessitat de buscar nous mecanismes per relacionar-s'hi comercialment.

stats