SOCIETAT
Societat 04/10/2011

Els metges de l'ICS demanen als polítics que es rebaixin el sou per poder atendre bé els pacients

Professionals dels 8 hospitals públics exigeixen al Govern que doti l'Institut Català de la Salut (ICS) amb 77 milions d'euros de forma urgent. Afirmen que la situació provocada per les retallades és "insostenible"

Joan Serra
1 min

BarcelonaEls metges dels vuit hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) han qualificat d'"insostenible" la situació a la sanitat pública. El tancament del 30% dels llits i del 40% dels quiròfans, mesures motivades per les retallades pressupostàries, han provocat, segons el personal mèdic, una incidència preocupant en la qualitat assistencial que s'ofereix als pacients.

Els professionals demanen a l'ICS que aturi les mesures d'estalvi que redueixen la qualitat i l'excel·lència dels centres, i que busquin alternatives de finançament. Proposen a la Generalitat que doti l'ICS, amb caràcter urgent, dels 77 milions que necessiten per treballar. Diuen que aquesta quantitat només representa el 0,2% del pressupost de la Generalitat. "No podem estalviar més", ha afirmat la doctora Maria Teresa Fuentelsaz, delegada de Metges de Catalunya a l'Hospital de Bellvitge. Els metges demanen als polítics que es rebaixin el sou per poder disposar de més recursos a la sanitat pública.

En un comunicat conjunt, representants de les juntes clíniques dels hospitals de Bellvitge, Viladecans, Josep Trueta de Girona, Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol, Arnau de Vilanova, Joan XXIII de Tarragona, i Verge de la Cinta de Tortosa denuncien, a més, que s'han reduït metges de guàrdia, la qual cosa ha provocat una sobrecàrrega de pacients en els especialistes que repercuteix en la tutela dels metges MIR en formació.

Els professionals han amenaçat de convocar una vaga si aquesta situació no se soluciona i han qualificat de "maquillatge" les llistes d'espera que aquest dilluns va fer públiques el departament de Salut.

stats