Societat 09/07/2014

ICV denuncia que el bar del Parlament serveix llet d'una empresa francesa i no catalana

La diputada ecosocialista Sara Vilà ha dit que no pots dir que dones suport als productors de llet catalans i després comprar llet d'una empresa francesa, i que s'ha de predicar amb l'exemple. La diputada de CiU Dolors Rovirola li ha donat la raó

Albert Solé
1 min
Envasos de llet Président, francesa, al bar del Parlament de Catalunya / ALBERT SOLÉ

BarcelonaLa diputada d'ICV-EUiA per Lleida, Sara Vilà, s'ha dirigit al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, durant el ple monogràfic, i li ha dit: "És normal que al bar del Parlament es consumeixi llet Président (francesa)? Pot semblar una bajanada, però tot comença per aquí". "Les institucions públiques han de donar exemple, i no es pot dir que dónes suport als productors catalans i després comprar llet Président", ha dit. En realitat, tot i que Président és una empresa francesa, la llet de la marca que es pot comprar a Catalunya no prové de França sinó de Galícia. La companyia té una fàbrica a Villalba, a Lugo, que produeix la llet que es ven arreu d'Espanya.

Dolors Rovirola, diputada de CiU, en la seva intervenció li ha donat la raó a la diputada Sara Vilà sobre la marca de la llet del bar del Parlament, i ha dit que les institucions han de ser exemplars.

stats