SUCCESSOS
Societat 26/03/2014

La família dels quatre nens morts en l'incendi del Vendrell havia estat desnonada del pis

El pare està ferit greu amb l'11% del cos cremat. La mare i dos fills, de 2 i 18 anys, estan fora de perill. L'ajuntament del Vendrell ha decretat dos dies de dol

Laura Díaz-roig / Agències
3 min
L'incendi d'un pis al Vendrell, on han mort quatre germans d'entre 3 i 12 anys / ACN

Barcelona / El VendrellLa família dels quatre germans morts durant l'incendi en un pis del Vendrell que s'ha produït aquesta matinada de dimecres havia estat desnonada de l'habitatge. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha explicat que l'octubre del 2011 la família va abandonar el pis i va empadronar-se a casa d'uns familiars situada a la urbanització Sant Jordi de Santa Oliva, tot i que els nens continuaven anant a una escola del Vendrell. L'alcalde ha afegit que l'ajuntament no tenia constància que la família hagués tornat al pis.

Els quatre germans morts tenien 3,5, 8 i 12 anys. Els Bombers han pogut rescatar la mare, de 38 anys, i la filla petita, de 2 anys, que han estat traslladades a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on hi ha ingressat el pare, de 51 anys, que amb cremades en l'11% del cos es troba en estat crític però estable. El fill gran, de 18 anys, i un cosí, de 26, han resultat ferits de menys gravetat i ja han estat donats d'alta de l'hospital del Vendrell. La família és d'origen marroquí.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que el pare es troba en estat greu, amb l'11% del cos cremat, però en situació estable. La mare i els dos fills, ingressats a l'hospital del Vendrell, es troben fora de perill i "gairebé donats d'alta".

Els Bombers han rebut l'avís del foc a les 23.40 hores d'aquesta nit de dimarts. Fins al lloc dels fets, en un edifici de quatre plantes al carrer del Mig número 3 de la capital del Baix Penedès, s'hi han desplaçat set dotacions, que han vist que el foc afectava un pis de la quarta planta. En entrar-hi, han trobat els menors sense vida i el pare ferit greu. L'home ha estat traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. La resta de veïns de l'edifici han estat desallotjats de manera preventiva.

El cap d'Emergències de Tarragona, Bienvenido Aguado, ha explicat que la "violència" de les flames ha dificultat l'accés a l'interior del pis. Un cop dins, han sentit els crits de socors de la mare, que l'han pogut rescatar de l'interior d'una habitació on es refugiava amb la filla de 2 anys. Quan han trobat els altres quatre fills menors, ja eren morts.

El conseller Espadaler ha demanat "no especular" sobre les causes del foc, a l'espera de conèixer el resultat de les investigacions de la policia científica, que ja es troba treballant a l'edifici.

El foc s'ha donat per extingit a dos quarts i mig d'una de la matinada, i ha afectat totalment el pis de 60 metres quadrats i tres habitacions. Es desconeix, de moment, on s'ha originat exactament el foc, però el cap d'Emergències ha assenyalat que ha sigut en un "punt central" del pis. La principal hipòtesi apunta cap al menjador, tot i que encara no ha estat confirmada. Fonts dels Bombers han afegit que l'estat en què ha quedat l'habitatge, totalment calcinat, fa difícil establir a hores d'ara cap teoria. Tot i això, se sap que la part més afectada del pis és la zona exterior, on hi havia el menjador.

Fins al lloc dels fets també s'han desplaçat sis unitats del SEM que han activat un equip de psicòlegs per donar suport psicològic als familiars.

Segon incendi

És el segon cop que la família és víctima d'un incendi. L'any 2008 un foc va calcinar el negoci que tenia a la carretera de Valls al mateix municipi del Vendrell. El negoci, que ja no va tornar a obrir les portes, era una barreja de carnisseria basar.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Tarragona està previst que realitzin durant aquest matí les autòpsies de les quatre víctimes. L'ajuntament del Vendrell ha decretat dos dies de dol.

stats