SOCIETAT
Societat 03/10/2011

Els Mossos comencen a detenir els 'indignats' identificats pel setge al Parlament

Serien una vintena de persones que, un cop detingudes per la policia autonòmica, seran conduïdes a la comissaria, on se'ls prendrà declaració i se'ls entregarà la citació judicial per comparèixer davant l'Audiència Nacional. Després seran deixats en llibertat

Ara
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els Mossos d'Esquadra han començat a detenir els indignats identificats pel setge al Parlament del 15 de juny. En principi serien una vintena de persones que, un cop detingudes per la policia autonòmica, seran conduïdes a la comissaria, on se'ls prendrà declaració i se'ls entregarà la citació judicial per comparèixer davant l'Audiència Nacional. Després seran deixades en llibertat.

L'operació s'està portant a terme d'acord amb l'Audiència Nacional, que és qui porta el cas després que li ho demanés la fiscalia. En concret, el cas anirà a càrrec del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco.

La Fiscalia i els Mossos d'Esquadra han identificat 22 suposats autors del setge del 15 de juny. En aquella jornada es van registrar agressions a diversos diputats que intentaven accedir a la sessió en la qual s'havien de debatre i votar els pressupostos de la Generalitat. Les accions intimidatòries van obligar algunes autoritats, com el president de la Generalitat, Artur Mas, a accedir a la seu parlamentària en helicòpter. En les tasques d'identificació s'han recollit "proves irrefutables" de la participació de diversos individus en el setge al Parlament. La Fiscalia General de l'Estat ha sol·licitat que l'Audiència Nacional es declari competent per investigar "els actes de força, intimidació o amenaça" patits pels diputats, que tenien com a objectiu entorpir la seva tasca.

stats