Societat 10/06/2012

Les dones no saben reconèixer un infart

La malaltia cardiovascular és la principal causa de mort entre les dones a Europa. Mentre que l'infart en els homes es manifesta amb un dolor al pit, les dones senten mal de panxa, malestar general o vòmits

Trinitat Gilbert
1 min
Les dones no saben reconèixer un infart

Els símptomes que senten les dones en el cas de les malalties cardiovasculars són diferents dels que perceben els homes. "Sempre havia sentit a dir que l'atac de cor es mostrava per un dolor i pessigolleig als braços", comenta la Neus Marcet, que va patir un infart fa 10 anys. Però quan una dona pateix un infart, nota cremor a l'abdomen, mareig, dolor d'estómac i sudoració.

"En la majoria de casos no se n'adona perquè no percep dolor al pit i quan arriba a l'hospital té un pronòstic més greu que un home", avisa la doctora Milagros Pedreira, de la Societat Espanyola de Cardiologia.

El cirurgià cardiovascular José Luis Pomar, director adjunt de l'Institut del Tòrax de l'Hospital Clínic de Barcelona, comenta que fa 20 anys les malalties coronàries eren més freqüents en els homes, perquè eren els que tenien més factors de risc. "Ara, en canvi, l'estrès, la hipertensió arterial o el colesterol també els tenen les dones, i per això se'ls incrementa la incidència de la malaltia", afirma.

Pots llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats