Societat 27/02/2013

Vols saber si la teva parella t'és infidel?

Un promotor sud-africà crea Qoqoriqo, una aplicació que descobreix amb qui es relaciona la persona investigada

Ara
2 min
Segons els promotors, entre un 30 i un 60% de les parelles són infidels /  CLARA NEUIMIER / ALTOPRESS / PHOTOALTO

BarcelonaAra que l'espionatge està de moda, una aplicació 'online' vol revolucionar el terreny, que, amb el permís dels polítics, dóna més marge de negoci als detectius professionals: la infidelitat. Amb un número de telèfon o un correu electrònic, Qoqoriqo assegura tenir-ne prou per detectar si la teva parella t'és infidel. L'aplicació, creada per un empresari sud-africà, està triomfant arreu del món i fins i tot s'ha fet servir com a prova en casos de divorci.

Fins ara només els que tenien sospites fundades, o bé els que es trobaven en processos de separació poc amistosos, recorrien a les agències de detectius per tal de trobar proves que demostressin que les seves parelles els eren infidels. Ara, una nova aplicació 'online' promet fer aquesta tasca molt més senzilla i oberta a tothom. Es tracta d'explotar no ja les sospites, sinó senzillament la curiositat. Per curar-se en salut, la web proposa als usuaris que hi confiïn, però no siguin "ingenus" sobre la fidelitat de les seves parelles.

El portal demana als usuaris que introdueixin el telèfon o el correu electrònic de les persones a les quals volen investigar. També han de dir quina és la relació amb la persona sobre la qual demanen informació. Segons els seus promotors, l'aplicació posa a l'usuari en contacte amb tots aquells que estan sortint amb la persona sobre la qual es demanen dades. L'objectiu és unir les diferents "víctimes" de l'adúlter o adúltera. I, si no hi ha dades que apuntin a la infidelitat, l'usuari pot activar un sistema d'alertes, que l'hi farà saber quan aquesta infidelitat s'acabi produint. I és possible que acabi passant: citant dades extretes de la Wikipedia, els promotors de la iniciativa asseguren que entre un 30 i un 60% de les persones enganyen la seva parella. Si passa, l'aplicació en trobarà les proves: trucades, factures, correus electrònics i, fins i tot, fotografies.

stats