Societat 30/07/2013

Les caixes negres del tren sinistrat a Santiago s'obren aquest dimarts

L'obertura es farà en presència d'un perit especialista i d'una comissió judicial

Europa Press
1 min

Santiago de Compostel·laL'extracció de la informació de les caixes negres del tren que va descarrilar dimecres passat a Santiago de Compostel·la es fa aquest dimarts sota la supervisió tècnica d'un perit especialista. Segons fonts de la investigació, les caixes negres, que estan sota custòdia policial, seran obertes en presència del director de Seguretat de Circulació de Renfe, així com d'una comissió judicial.

El procediment consisteix a introduir un dispositiu, tipus USB, per bolcar la informació de les caixes. Després, serà analitzada per la policia Judicial, que remetrà un informe al jutge instructor, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Santiago, Luis Aláez.

El maquinista, en llibertat amb càrrecs

Diumenge va ser posat a disposició judicial el maquinista del tren accidentat a la capital gallega, Francisco José Garzón, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, imputat per 79 delictes d'homicidi, tants com víctimes mortals ha provocat fins ara el sinistre, i una pluralitat de delictes de lesions, tots ells comesos per imprudència professional.

stats