Societat 01/08/2013

La primera etapa de la iniciativa 'Pedalem per la Independència' aplega més d'una trentena de ciclistes a Girona

Eduard Sadurní, impulsor del projecte, passarà 41 dies recorrent Catalunya en bicicleta per reivindicar l'Estat propi

Acn
2 min

BarcelonaEl gironí Eduard Sadurní, impulsor del projecte 'Pedalem per la independència', recorrerà totes i cadascuna de les comarques del país amb aquells ciclistes que el vulguin acompanyar a cada etapa durant els pròxims 41 dies. El tret de sortida s'ha donat aquest dijous a Girona, on una trentena de ciclistes pedalen els 32 quilòmetres que separen la ciutat de Santa Coloma de Farners. Sadurní anima a agafar-se "amb il·lusió" el camí cap a l'Estat propi i sentir-lo "com un projecte de vida, perquè això farà que anem endavant segur".

'Pedalem per la independència' ha arrencat aquest dijous i, des d'ara i fins al 10 de setembre, recorrerà totes i cadascuna de les comarques del país, fins acabar davant del Palau de la Generalitat, on es vol muntar un acte. Cada dia es farà una etapa, que començarà i acabarà en una capital, i així fins arribar a les 41 que completen la ruta. Tothom qui ho desitgi pot acompanyar Sadurní i fer amb ell tantes etapes com vulgui.

L'encarregat de donar el tret de sortida al 'Pedalem per la independència' ha estat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont: "Ara és un moment en què toca pedalar pel país des de molts punts de vista; i vosaltres, fent esport, expresseu la manera com això s'ha de fer", ha indicat. I hi ha afegit: "Aquest procés s'ha de viure de forma inclusiva, tots hi estem convidats sense cap distinció ni condició prèvia, perquè ara hem de pedalar de manera col·lectiva, social i nacional".

Amb la idea d'enllaçar les persones amb el país i el territori, cada cop que es completi una etapa s'han organitzat diferents activitats. Així, a cadascuna de les capitals es faran actes com visites guiades, sopars o esmorzars populars i també xerrades.

stats