SOCIETAT
Societat 03/04/2012

Interior crearà una web per identificar els violents amb l'ajuda de la ciutadania

El Govern també proposarà la creació d'un fiscal especialitzat en violència urbana. El conseller Felip Puig xifra en 79 persones el nombre de detinguts arran dels actes vandàlics del 29-M

Ara
1 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, arriba a la reunió del consell executiu

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha detallat les mesures que aplicarà el Govern per combatre la violència urbana després de l'episodi d'incidents produïts durant la vaga general del 29 de març. Entre d'altres accions, Interior posarà en marxa una pàgina web per identificar els violents amb l'ajuda de la ciutadania. Puig ha explicat aquesta iniciativa –sense concretar-ne els detalls– com una de les accions que s'executaran per millorar la capacitat operativa de la policia en la lluita contra la violència urbana. El conseller també ha afirmat que posarà èmfasi en l'aplicació rigorosa de les ordenances municipals.

El Govern proposarà la creació d'un fiscal especialitzat en violència urbana que assumeixi aquests casos. Interior pretén unificar els criteris amb l'elaboració d'una circular que determini, per exemple, quines penes s'imputen als autors d'accions violentes. A banda de millorar la capacitat operativa de la policia –es vol aprofundir en la identificació preventiva–, el conseller també ha insistit en la necessitat d'aplicar reformes legals i d'obrir un reflexió col·lectiva per rebutjar la violència i aïllar els responsables d'actes vandàlics. Puig ha detallat l'exigència de reformar el Codi Penal així com d'aplicar canvis en lleis orgàniques que aportin solucions per combatre l'ocultació de la identitat en manifestacions i l'ús de material de risc en aquestes concentracions.

El conseller d'Interior convocarà aquest abril una reunió extraordinària del Consell de Seguretat de Catalunya i organitzarà, amb l'Ajuntament de Barcelona, una sessió de la Junta Local de Seguretat. Puig ha detallat que, després del 29-M, s'han practicat 79 detencions, 8 de les quals eren de persones menors.

stats