SOCIETAT
Societat 30/05/2012

Interior crea un fitxer que inclourà dades de prostitutes i clients multats a les carreteres de la Generalitat

El Servei Català del Trànsit garantirà la "confidencialitat" de les dades

acn
1 min

BarcelonaEl departament d'Interior ha creat un fitxer que inclourà dades personals de prostitutes i clients que siguin multats a les carreteres catalanes. Així s'estableix en una ordre publicada dimarts al DOGC, signada pel conseller Felip Puig, que aquest dimecres entra en vigor.

El Parlament va aprovar a finals del 2011 la prohibició de l'exercici de la prostitució a les carreteres catalanes a través d'una llei òmnibus, i la creació d'aquest fitxer és un pas més de cara a multar prostitutes i clients. De moment, encara no s'ha començat a multar, segons Interior.

El Servei Català de Trànsit en serà l'òrgan responsable i haurà d'adoptar les mesures necessàries per garantir la confidencialitat de les dades. Segons l'ordre publicada al DOGC, la finalitat d'aquest registre és gestionar les dades relatives als expedients sancionadors per la infracció de la llei de carreteres per "ocupar de manera temporal les zones de domini públic, de servitud i d'afectació per realitzar-hi usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

Els usos previstos són recollir les dades de les denúncies, tramitar i resoldre els expedients sancionadors, recaptar les sancions i extreure les dades per elaborar estadístiques.

Al fitxer s'hi inclouran dades identificadores com són nom i cognoms, DNI i adreça postal, així com també data de naixement i nacionalitat. També es recolliran dades relatives a la comissió d'infraccions administratives i dades especialment protegides, aquestes últimes relacionades amb "activitats de naturalesa sexual".

S'hi incorporaran les dades d'aquells a qui s'incoï un expedient sancionador, ja siguin prostitutes o clients, per la realització d'usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual en les carreteres i les seves zones de protecció.

stats