Societat 05/12/2013

Uns 30 interns del CIE de Barcelona inicien una vaga de fam després de la mort d'un company

Amic i familiars de la víctima i d'altres interns coincideixen que abans de morir va rebre cops

Europa Press
1 min
Dos interns del centre d'internament per a estrangers de la Zona Franca.

BarcelonaUna trentena d'interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona han iniciat una vaga de fam per reclamar "una altra versió" de la mort del company que va aparèixer penjat a la seva habitació la matinada de dimarts. Amics, familiars i altres interns coincideixen que l'armeni de 32 anys Aramis M. va rebre abans de morir cops dels agents policials i que immediatament va ser internat en una cel·la d'aïllament, on possiblement va estar cridant durant hores, segons un comunicat conjunt d'aquest dijous de l'Associació Armènia Arafat, Rereguarda En Moviment i Campanya Tanquem els CIE.

Exigeixen "una investigació judicial ràpida, imparcial i profunda sobre el resultat de mort", i demanaran que es recullin imatges de les càmeres de seguretat i se suspenguin les eventuals expulsions dels ciutadans que puguin tenir informació rellevant sobre els fets.

Les associacions han convocat una concentració davant de la comissaria barcelonina del Cos Nacional de Policia a Via Laietana el dilluns 9 de desembre a les 19.30 "per denunciar la mort d'Alik", que és com el coneixien els seus amics.

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ja ha obert una investigació d'ofici sobre la causa de la mort, que "ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de reconsiderar l'existència" d'aquests centres.

stats