Societat 11/01/2023

La Intersindical i el Sindicat d'Estudiants també convoquen vaga

L'aturada de l'educació coincidirà amb la del sector sanitari

Diana Silva
2 min
La manifestació de docents, en el primer dia de vagues a l'educació

BarcelonaDesprés de consultar els seus afiliats, la Intersindical ha decidit convocar tots els docents a la vaga els dies 25 i 26 de gener, els mateixos que ja havia anunciat el sindicat USTEC. El motiu és que, segons la Intersindical, el departament d'Educació ha incomplert l'acord que prometia negociar noves mesures durant el primer trimestre del curs. El pacte que es va firmar entre la conselleria i els sindicats al setembre va permetre desconvocar les aturades de l'inici de curs. Des del sindicat asseguren que l'última proposta que els va fer la conselleria a finals de desembre és insuficient i critiquen que no s'hagi convocat una nova trobada fins al 19 de gener. Un fet que, segons Gerard Furest, de la Intersindical, "demostra la manca de compromís i de resolució del departament i també una voluntat dilatòria que allunya la possibilitat d'un acord a curt termini". Entre les reivindicacions del sindicat hi ha la reversió de les retallades i la necessitat d'abordar urgentment la situació del català als centres. De fet, denuncien que, segons dades del mateix departament, el 40% de les classes de secundària i FP es fan en castellà, cosa que incompleix el model d'immersió lingüística.

Convocatòries per separat

El Sindicat d'Estudiants també ha convocat vaga els dies 25 i 26 de gener perquè considera que la situació de l'educació pública catalana és "insuportable", i denuncia problemes com aules massificades sense calefacció i manca de professors i places de FP.

Tot i que USTEC, la Intersindical i el Sindicat d'Estudiants registraran l'aturada per als mateixos dies, cada sindicat farà una convocatòria individual, un fet que no havia passat en les mobilitzacions de l'últim any, quan les convocatòries s'havien fet conjuntament. De totes maneres, els diferents sindicats asseguren que no s'ha trencat la unitat i que és només una diferència de "tempos". Al desembre, però, tant CCOO com la Intersindical van criticar que USTEC s'havia precipitat anunciant la convocatòria de vaga tan de pressa. Les decisions preses per separat arriben quan queden menys de tres mesos per a les pròximes eleccions sindicals.

stats