Societat 25/11/2016

Intervenen més de 185.000 peces de roba en contenidors provinents de la Xina al Port de Barcelona

El valor del material confiscat ascendeix fins als 4,9 MEUR

Acn
2 min

BarcelonaL'Agència Tributària (AT) ha intervingut un total de 185.838 peces de vestir de marques reconegudes que havien arribat en dos enviaments procedents de la Xina al Port de Barcelona en el lapse d'un mes. L'operació, denominada 'Big Black', ha permès dur a terme una de les majors intervencions d'aquestes característiques efectuada en un port de Catalunya i l'Estat i es considera la més important dels últims anys. El valor del material confiscat, format íntegrament amb caçadores i camises, puja a 4,9 milions d'euros. L'operació 'Big Black' es va iniciar el passat 13 de setembre quan van arribar al Port de Barcelona sis contenidors amb roba des de la Xina.

En el marc de l'increment de controls que s'estan duent a terme per evitar la introducció de mercaderia falsificada en el territori, l'AT a Barcelona va decidir fer un control d'aquests contenidors. Agents de la Vigilància Duanera van comprovar que els contenidors eren remesos per dues empreses diferents d'una reconeguda marca de tèxtil. No obstant, tant el procediment com el circuit utilitzat per a l'arribada de la mercaderia i la seva importació no era l'habitual, per la qual cosa la Unitat de Vigilància Duanera de Barcelona va decidir aprofundir en les investigacions.

Després de comprovar que l'empresa tèxtil suposadament receptora no tenia coneixement de l'operació ni havia fet l'encàrrec, agents de la Vigilància Duanera van decidir inspeccionar els contenidors i van descobrir un total de 25.360 caçadores i 101.400 camises falses, segons els informes dels pèrits de les marques afectades.

Posteriorment, el passat 14 de novembre, en el marc de la mateixa investigació, es va detectar un nou enviament d'altres cinc contenidors per part d'una de les dues empreses xineses que havien efectuat l'enviament anterior. Un cop es va fer la inspecció de la mercaderia, es van intervenir 28.278 caçadores i 30.800 camises més de diferents marques també falsificades.

La Unitat de Vigilància Duanera de Barcelona ha instruït el corresponent atestat i ha posat la mercaderia a disposició judicial per poder ser destruïda, mentre continuen obertes les investigacions per determinar més detalls sobre l'origen i circumstàncies dels enviaments.

stats