Societat 30/07/2011

Activada l'alerta de l'Inuncat per les fortes pluges al Bages, els Vallesos, Osona, el Maresme i el Barcelonès

El Ferrocat s'activa a Mataró per la caiguda de la catenària de la línia R1

Acn
1 min
Pedregada a Cardedeu / @Martonax

BarcelonaProtecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) i recomana extremar les precaucions per les fortes pluges que s'estan registrant al Bages, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Osona i el Maresme. Els xàfecs, de forta intensitat i acompanyats de tempesta i calamarsa, poden comportar problemes a la xarxa viària. El Ferrocat, el pla per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril, també s'ha posat en prealerta per la caiguda de la catenària a Mataró, que manté la circulació de trens de la línia R1 tallada. Les fortes tempestes s'estan desplaçant amb molta rapidesa i també afectaran les comarques del Barcelonès i el Baix Llobregat.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat, a les 16.30 hores, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensitat de la pluja a les comarques del Bages, els dos Vallesos i Osona, així com per les incidències provocades.

Les pluges es desplacen cap al Maresme i el Barcelonès. D'altra banda, s'ha posat en prealerta el pla d'actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat), per la caiguda de la catenària a Mataró. La circulació ferroviària resta tallada.

A causa de les fortes pluges, els Bombers han evacuat un càmping de Sant Pere de Torelló, i els residents han anat al pavelló del mateix municipi. Els Bombers ja han fet una vintena de sortides per les pluges. A conseqüència de la intensitat de les pluges s'ha hagut de tallar breument la circulació per l'AP7.

stats