Societat 19/01/2019

Investiguen la desaparició d'un veler llogat a Palma amb tres tripulants a bord

No ha emès cap senyal d'alerta o socors i no respon a les trucades de Salvament Marítim

Efe
2 min
Una imatge de Palma de Mallorca, en una fotografia d'arxiu

PalmaNingú sap res del veler llogat a Palma que va salpar de la capital balear el dia 5 de gener amb tres tripulants a bord. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil investiguen la desaparició del vaixell perquè ni l'empresa propietària ni els familiars dels tres amics que hi viatjaven són capaços de localitzar el 'Dream Land'.

El cas és molt estrany. Tres amics residents a Alacant –Álvaro Aguirre, de 67 anys; Antonio Fernández, de 66, i Fernando Mogica, de 48– van sortir a navegar des de Palma. Els seus familiars, alarmats perquè no poden contactar amb ells telefònicament des del primer dia, van interposar una denúncia a la Policia Nacional d'Alacant el dia 11. L'empresa propietària del vaixell, Latitud Cero, amb seu a Palma, també va denunciar la desaparició perquè el veler no havia estat retornat.

Segons recull l'agència Efe, un portaveu de Salvament Marítim de les Balears, que depèn del ministeri de Foment, ha explicat que davant "l'absència temporal de notícies" de l'embarcació, s'han rastrejat tots els ports, clubs nàutics, confraries de pescadors i mariners d'Espanya per comprovar si el veler ha arribat a algun port. La recerca, per ara, ha sigut negativa.

Els tripulants no responen a les trucades de Salvament Marítim a l'equip VHF que l'embarcació du instal·lada i que forma part del sistema mundial de salvament i seguretat marítima. Tampoc han llançat cap trucada de socors, que poden enviar tots els vaixells davant d'una situació adversa, ni s'ha activat de manera automàtica ni manual el satèl·lit que porta el veler i que emet un senyal a qualsevol centre de salvament del món en cas que hagués bolcat o s'hagués enfonsat.

En declaracions a IB3 Ràdio, el fill d'Álvaro Aguirre ha lamentat el retard en la investigació i l'operatiu de recerca per trobar el seu pare i els altres dos navegants.

stats