Societat 17/02/2020

Per què s'han mort desenes d'estornells a prop de la petroquímica de Tarragona?

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d'un atropellament a la C-31B

Ara
1 min
Els ocells a la carretera

BarcelonaLa imatge ha corregut com la pólvora a través de les xarxes socials: desenes d'ocells morts a la C-31B, a prop del polígon sud de la petroquímica de Tarragona. El número d'Emergències, el 112, va rebre la primera trucada d'avís sobre aquesta situació aquest diumenge a les cinc de la tarda i, posteriorment, va rebre un parell de trucades més des del lloc i també d'altres que havien rebut imatges per WhatsApp. Quan els preguntaven als que avisaven si percebien una olor estranya com de producte químic o similar deien que no. Ningú no sabia què els havia pogut passar als estornells. Un centenar de cadàvers reposaven a la carretera.

Efectius dels Agents Rurals s'han desplaçat fins al lloc del fets per agafar mostres dels estornells afectats i intentar aclarir les causes de la seva mort. Segons fonts d'aquest cos, les primeres observacions porten a descartar qualsevol dany químic perquè els ocells morts eren en una zona molt focalitzada i no hi havia més fauna afectada a prop.

La principal hipòtesi amb què es treballa és la d'un atropellament. Els estornells volen en estols compactes i possiblement en un moment de vol baix haurien sigut envestits per un camió. Els Agents Rurals, de fet, van localitzar dos exemplars encara vius i ara estan analitzant totes les mostres. Una altra via oberta d'investigació és que els ocells s'haguessin electrocutat ja que, com apunten des del cos, fa anys es va donar un incident similar a la zona. De moment, però, no hi ha conclusions tancades i s'està a l'espera dels resultats de les necròpsies.

stats