Societat 30/04/2021

Investigat un pare desaparegut pel presumpte segrest de les dues filles menors

La Guàrdia Civil troba restes de sang a la barca del sospitós

Ara
2 min
La policia científica analitza una embarcació a Santa Creu de Tenerife, propietat de l'home que presumptament a seguretat les seves filles.

Un jutjat de Tenerife investiga com un presumpte segrest parental la desaparició de dues nenes d'un i sis anys juntament amb el seu pare, que havia amenaçat la seva exdona i mare de les criatures que no les tornaria a veure. De moment, els investigadors mantenen obertes totes les hipòtesis i en la batuda que s'ha fet al voltant del port s'ha localitzat el vaixell propietat de l'home buit i a la deriva, a més d'una cadireta de retenció infantil per a vehicles, que no ha estat identificada. Dins del vaixell, segons ha publicat l'agència Efe, els agents han trobat restes de sang que estan analitzant per saber a qui pertanyen.

D'acord amb la denúncia de la mare, Tomás Antonio G., de 37 anys, es va endur les seves filles de la casa materna dimarts a les 17 h i hauria de haver-les tornat a les 21 h però no ho va fer. Segons fonts de la investigació, l'últim que se sap del pare és que hores després, cap a la mitjanit, una càmera de vigilància del port el va captar salpant tot sol en el seu vaixell, que més tard va ser localitzat a la deriva i sense cap ocupant a bord. Un vigilant el va veure treure del cotxe bosses i maletes per carregar-les a l'embarcació, informa l'agència Efe. De moment, però, no hi ha cap rastre ni pista d'on poden ser les menors.

En declaracions a Radio Club Tenerife que recull Europa Press, el capità del port de Santa Cruz de Tenerife Enrique Alonso ha confirmat que l’home va sortir fins a tres cops de les instal·lacions del port esportiu abans de salpar finalment amb la barca. El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güimar s’ha fet càrrec del cas, i tot i que en un principi el va tractar com a una desaparició de risc en potència, després ha modificat la qualificació per la de segrest parental.

Al desembre la mare de les criatures desaparegudes va informar la Guàrdia Civil que la seva exparella l'havia amenaçat verbalment però no va voler interposar cap denúncia en contra seva. Malgrat tot, el cos va fer un seguiment d'ofici però com que les amenaces no es van repetir es va tancar el cas.

Tot i que ara per ara totes les línies de la investigació estan obertes, les entitats d'ajuda a les víctimes de violència masclista constaten que molts maltractadors utilitzen els fills per "fer mal" o "castigar" les dones per la consideració que fan de les criatures com a propietat de les mares.

stats