Societat 16/02/2018

Mor Jaume Botey, ànima de la Plataforma Aturem la Guerra

Activista, teòleg, professor i polític, genera una allau de mostres de condol d'àmbits molt plurals

Ara
1 min
Jaume Botey ha mort als 78 anys.

BarcelonaL'activista, teòleg i professor Jaume Botey, una de les ànimes de la Plataforma Aturem la Guerra, va morir aquest dijous als 78 anys. La seva mort ha coincidit amb el 15è aniversari de la multitudinària manifestació a Barcelona contra la guerra de l'Iraq, un altre motiu per al record.

Poca gent genera una allau de reconeixements en l'àmbit polític i social com la figura de Botey. Nascut a Barcelona el 1940, es va establir al barri de Can Serra de l'Hospitalet i va formar part del primer ajuntament postfranquista com a regidor d'Ensenyament pel PSUC. Va impulsar l'educació d'adults, l'associació de veïns i el centre d'estudis local. Després va continuar a l'oposició com a regidor d'Iniciativa per Catalunya, i va ser fundador i president d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

Teòleg i doctorat en antropologia, va ser professor d'història de la cultura i moviments socials a la Universitat Autònoma de Barcelona. Cristià compromès, va formar part de Cristianisme i Justícia i va presidir l'associació Cristianisme al Segle XXI.

La xarxa s'ha omplert de missatges de condolences des d'un ampli ventall d'entorns ideològics, del món educatiu, del cristianisme de base, del pacifisme i de l'activisme social:

stats