Societat 18/10/2016

El mapa del jihadisme a Espanya: Catalunya, líder en detencions

Des del 2012 s'han produït 50 arrestos a les 4 demarcacions, segons la informació del ministeri de l'Interior

Ara
1 min
El mapa de la lluita contra el terrorisme jihadista des de 2012

BarcelonaCatalunya lidera el rànquing de detinguts per jihadisme a l'Estat, segons un mapa que ha fet públic aquest dimarts el ministeri de l'Interior. En els últims 4 anys s'han produït 50 arrestos en una trentena d'operacions policials, una tercera part del total de registrats a Espanya.

El ministeri ha publicat per primer cop a la seva web dues infografies que recullen el total d'operacions policials contra el jihadisme d'aquest any i dels últims quatre. La voluntat de l'Estat és anar actualitzant aquesta infografia. La pàgina també inclou un recull del nombre de detinguts pels atemptats d'ETA i per terrorisme internacional. La voluntat del ministeri és donar "accessibilitat" a la informació de manera actualitzada.

Una desena de detinguts en deu mesos

El mapa del ministeri també situa Catalunya com la comunitat autònoma, juntament amb Madrid, on s'han produït més detencions aquest any. En els últims 10 mesos s'han arrestat una desena de persones en mitja dotzena d'operacions policials.

47 detinguts per jihadisme a l'Estat en el que va d'any

L'única demarcació on aquest 2016 no s'ha produït cap detenció per jihadisme és a Tarragona. Barcelona n'acumula 4, i Lleida i Girona, 3 cadascuna.

Per saber-ne més: Catalunya, focus del jihadisme a l'Estat

stats