L'exconseller Jordi Ausàs entra a la presó per complir la condemna per contraban de tabac

El jutge el va sentenciar a passar quatre anys entre reixes i pagar 195.000 euros

L'exconseller de Governació Jordi Ausàs va entrar ahir a la nit a la presó de Ponent de Lleida per complir una condemna de quatre anys de presó per contraban, segons informa l'agència Europa Press. Ahir i abans d'ahir havien anat entrant al centre penitenciari els altres condemnats pel mateix cas, l'expolític ha estat l'últim en fer-ho.

El jutge va condemnar Ausàs, i el Tribunal Suprem ho va ratificar, a quatre anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal. Dos implicats més, incloent-hi un brigada de la Guàrdia Civil, hauran de complir condemnes de cinc anys i tres mesos i mig de presó i 390.000 euros de multa. A més, uns altres cinc acusats hauran de pagar 195.000 euros i tres anys i mig de presó.

La sentència va considerar provat que els vuit condemnats pel cas formaven part d'un grup que es dedicava a la importació i distribució il·lícita de tabac d'Andorra. Explicava que és "patent" que Jordi Ausàs, que també va ser alcalde de la Seu d'Urgell, tenia assignat un paper de "particular rellevància" dins del grup, ja que era l'encarregat de donar sortida cap al mercat interior al tabac mogut pels altres implicats.

El Tribunal Suprem va ratificar que les proves evidenciaven que l'exconseller va anar al garatge on guardaven el tabac il·legal com a mínim 22 vegades. També assenyala que en el seu propi garatge es va trobar tabac il·legal valorat en 14.562 euros, a més de material d'embalatge que es va trobar, 25.875 euros en efectiu i notes manuscrites i informàtiques amb apunts relacionats amb la distribució del tabac.

Més continguts de