Societat 04/12/2012

Torres-Dulce mostra "absoluta confiança" amb el fiscal en cap del TSJC i no té intenció de cessar-lo pel cas El Mundo

El fiscal general de l'Estat recorda que "no comparteix" la decisió de Rodríguez Sol d'obrir diligències contra 'El Mundo' en plena campanya electoral. Reclama més fiscals anticorrupció davant l'augment de casos

Agències
1 min
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, aquest dimarts al Congrés / EFE

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha mostrat aquest dimarts "absoluta confiança" amb el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Martín Rodríguez Sol, i ha assegurat que no té cap intenció de cessar-lo. Tot i això, Torres-Dulce ha assenyalat que "no comparteix" la decisió de Rodríguez Sol d'obrir diligències contra el diari 'El Mundo' durant la campanya electoral. "No tinc cap problema amb els fiscals superiors de Catalunya, en absolut", ha dit Torres-Dulce, que ha recordat que va advertir Rodríguez Sol de no tenir "cap participació pública" en les eleccions catalanes.

Torres-Dulce ha fet aquestes declaracions en una compareixença en la comissió al Congrés dels Diputats, en què també ha recamat més fiscals anticorrupció davant l'"evident increment de fenòmens de corrupció política, social i financera". També ha reclamat la creació d'una oficina de recuperació d'actius per al reintegrament del que s'ha defraudat.

En la lluita contra la corrupció, el fiscal general de l'Estat ha destacat l'"activa" col·laboració del Banc d'Espanya, i ha assenyalat que també ha demanat el suport de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, a més de ressaltar que la Fiscalia General està liderant la creació d'una Fiscalia Europea per lluitar contra el frau en les subvencions comunitàries.

stats