Tribunals

Nou front judicial contra Rosa Peral: ara, per amagar una propietat

L'ex guàrdia urbana hauria canviat de nom la meitat de casa seva per evitar pagar la indemnització per l'assassinat de Pedro Rodríguez

ARA
2 min
Rosa Peral durant una de les sessions del judici del crim de la Guàrdia Urbana.

BarcelonaEl crim de la Guàrdia Urbana –l'assassinat de l'agent Pedro Rodríguez a mans de la seva parella Rosa Peral i de l'amant d'aquesta, Albert López– continua viu als jutjats. El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna contra els dos exagents, però la família de la víctima s'ha querellat contra Peral perquè hauria intentat esquivar el pagament de la indemnització. L'acusen de canviar de nom la meitat de casa seva (l'altra part és de l'exmarit) perquè no es pugui embargar per garantir el pagament. Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts judicials a l'ARA, un jutjat de Tarragona ja investiga Peral i el seu pare, que és a qui hauria traspassat la propietat.

A falta del que determini la investigació, el jutjat que porta el cas –que es tramita a Tarragona perquè Peral és a la presó de Mas d'Enric del Catllar– atribueix a l'exagent i al seu pare, Francisco Peral, un delicte d'ocultació de béns, que preveu una condemna d'un màxim de quatre anys de presó.

La sentència obliga Peral i López (condemnats a 25 i 20 anys de presó respectivament) a indemnitzar conjuntament amb 850.000 euros el fill de Rodríguez, la seva exdona, el germà i el pare. Pocs dies abans que l'alt tribunal espanyol deliberés, Peral hauria traspassat la titularitat de la part que ostentava de la casa al seu pare. Es tracta del domicili de Vilanova i la Geltrú on ella vivia amb Rodríguez i on es va cometre l'assassinat, segons va constatar la investigació judicial. En canvi, López sí que ha posat a disposició del jutjat el seu pis de Badalona per fer front a la responsabilitat econòmica que li demanen.

Els querellants (que van presentar la demanda el passat mes de novembre) acusen Peral de fer el canvi de titularitat per poder declarar-se insolvent i d'aquesta manera esquivar el pagament de la seva part de la indemnització. El jutjat que porta la investigació ha acceptat a tràmit la querella –que també demanava que es bloquegessin els tràmits per canviar el nom al Registre Civil– i ha citat Peral i el pare a declarar a finals de gener.

No van cobrar pel documental

Fa uns mesos l'Audiència de Barcelona ja va ordenar embargar preventivament qualsevol quantitat econòmica que ingressessin Peral i López en concepte del documental Las cintas de Peral, que acompanyava la sèrie de Netflix sobre el crim, El cuerpo en llamas. La secció del tribunal que va condemnar els dos exagents de la Guàrdia Urbana va comprovar que cap dels dos havia cobrat en concepte de drets d'imatge, segons l'ACN.

stats