Tribunals

El jutge envia a judici una auxiliar d'un geriàtric per gravar-se "humiliant" una àvia: "Obre la puta boca, ja"

La direcció de la residència va acomiadar la dona i la persona que va ajudar a gravar les imatges, menor d'edat

1 min
Un passadís d'una residència de persones grans en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'agost del 2020, quan les residències es recuperaven de l'impacte de la primera onada de covid, que va deixar desenes de morts als centres, el vídeo de dues treballadores vexant una àvia es va fer viral a les xarxes: "Obre ja la puta boca, home!", "Que no entens que la pastilla te l'has de prendre? Doncs mira, si no te la vols prendre, no te la prenguis, home ja, la puta pastilla!", deia una de les auxiliars, mentre una altra, menor d'edat, ho gravava amb el mòbil. El jutge que investigava el cas ha deixat la treballadora adulta a un pas del judici per "humiliar" l'àvia.

La Fiscalia es va querellar contra la treballadora pel seu comportament "execrable". Tant ella com l'altra auxiliar que va enregistrar les imatges van ser acomiadades del centre Mossèn Homs de Terrassa a causa de l'agressió. La residència va obrir un expedient intern arran dels fets.

En la seva resolució el jutge assegura que les dues auxiliars es van "posar d'acord" per fer la gravació amb la "intenció d'humiliar" la resident, una dona de 91 anys que patia un deteriorament cognitiu i que era absolutament dependent. L'auxiliar menor d'edat va ser qui va posar el mòbil en marxa, mentre la seva companya, adulta, proferia les vexacions a l'àvia quan li donava menjar i li acostava els medicaments que s'havia de prendre.

Després, l'auxiliar que era menor d'edat en el moment dels fets va penjar les imatges al seu compte d'Instagram, segons relata el jutge. Arran de la seva edat, la causa per aquesta treballadora es va portar a la jurisdicció de menors.

stats