SOCIETAT
Societat 24/10/2012

Els CGPJ rebutja estudiar l'informe dels jutges espanyols que denunciava els abusos del sistema de desnonaments

El text expressa que s'ha de buscar "una solució equilibrada que eviti l'exclusió social i distribueix equitativament les conseqüències de la crisi econòmica"

Efe
1 min
'Stop Desnonaments' i els 'Iaioflautes' es manifesten davant les portes de la seu de Caixa Catalunya de Via Laietana / Jordi Pizarro

BarcelonaEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha rebutjat aquest dimecres estudiar un informe amb propostes de sis jutges per agilitzar els procediments civils, entre els quals els desnonaments, que en el segon trimestre d'aquest any van augmentar un 13,4% respecte al 2011, i dels que creuen que es poden abaratir els costos.

Els jutges espanyols radiografien en aquest document els abusos del sistema de desnonaments. L'informe ha estat elaborat per un grup de treball compost per sis magistrats de la jurisdicció civil dirigits pel vocal Manuel Almenar.

Per això, l'informe proposa "estendre" al client excessivament endeutat una part dels beneficis i ajudes que la banca rep de l'Estat. "Es tractaria de buscar una solució equilibrada que eviti l'exclusió social i distribueixi equitativament les conseqüències de la crisi econòmica".

L'estudi proposa limitacions a la justícia gratuïta i a l'actuació del procurador en vistes i judicis o la supressió de la intervenció preceptiva de l'advocat i procurador en els judicis de desnonaments per agilitzar-los i abaratir costos.

stats