TRIBUNALS
Societat 04/12/2013

L'Advocacia de l'Estat presentarà un recurs contra l'excarceració de Miguel Ricart

L'Audiència de València va ordenar el 29 de novembre l'alliberament immediat del condemnat pel triple crim d'Alcàsser

Efe
1 min

ValènciaL'Advocacia de l'Estat ha anunciat que interposarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra l'excarceració de Miguel Ricart, l'únic condemnat pel triple crim d'Alcàsser. Ricart va ser condemnant a 170 anys de presó i, arran de la derogació de la doctrina Parot, l'Audiència de València va declarar complerta la pena el passat 29 de novembre i va ordenar el seu alliberament immediat.

L'Advocacia afirma que la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans sobre l'etarra Inés del Río estableix que no es pot aplicar la doctrina Parot amb caràcter retroactiu, però "no considera que la doctrina sigui contrària al Conveni Europeu de Drets Humans". El recurs apunta que la manera de liquidar la condemna de Ricart suposa "deixar sense efecte la doctrina Parot sobre redempció de penes". L'escrit considera que la doctrina s'ha d'aplicar a Ricart a partir del 28 de febrer del 2006, quan el Tribunal Suprem la va establir.

La resolució de l'excarceració de Ricart no era ferma i contempla recurs de súplica. Tant l'Advocacia de l'Estat com l'Associació Clara Campoamor, que va exercir d'acusació popular en el judici, van expressar la seva intenció de presentar el recurs un cop estudiada la resolució de l'Audiència. L'Advocacia de l'Estat considera infringits diversos articles del Codi Penal sobre la liquidació de condemnes i estima que s'infringeixen els articles de la Constitució respecte a la interpretació de drets fonamentals i llibertats públiques.

stats