Societat 17/02/2015

L'Ajuntament de Barcelona tindrà llest entre avui i demà l'informe sobre el cas 'Ciutat Morta'

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, defensa a Catalunya Ràdio que la versió del documental és "partidista" i té "intencionalitat política". Diu que "ja sabia" que els directors de 'Ciutat Morta' "muntarien un pollastre" en la recollida del premi Ciutat de Barcelona

Ara
2 min
Xavier Artigas marxant del Saló de Cent / BTV

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona tindrà enllestit entre aquest dimarts i demà dimecres l'informe intern per esclarir els fets denunciats en el controvertit documental 'Ciutat Morta'. Ho ha anunciat aquest dimarts en declaracions a Catalunya Ràdio l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha fet una aferrissada defensa de la Guàrdia Urbana i ha posat en dubte la versió dels fets del 4-F descrits en el documental, que opina que és "partidista" i té una clara "intencionalitat política". L'alcalde ha dit que "ja sabia" que els directors del documental "muntarien un pollastre" -"No sóc tonto, jo ja sabia que em muntarien un pollastre"- en la recollida del premi Ciutat de Barcelona.

"Tothom està en contra de l'autoritat. Per què un s'ha de creure un documental que diu que és partidista?", ha asseverat l'alcalde. "Tenim una gran Guàrdia Urbana, hi ha una millora importantíssima de la seguretat en aquesta ciutat, i després es poden donar situacions puntuals", ha subratllat l'alcalde, que també ha deixat clar que "si alguna cosa funciona malament" actuarà "amb tota contundència", i que si es donen casos de tortura, "s'ha de ser duríssim si existeixen".

'Ciutat Morta', una "manera de fer política"

Xavier Trias, que s'ha desmarcat de "l'estil" de l'excap de la Guàrdia Urbana -"no és el meu", ha dit-, ha considerat que 'Ciutat Morta' també és una "manera de fer política" amb una versió dels fets "rebuscada". "La llibertat d'expressió va lligada íntimament amb una cosa que és la condemna de la violència. I aquí hi ha gent que defensa moltes coses però no condemna la violència. I estic contra la gent que no condemna la violència", ha etzibat, sense concretar més. Per ell, tant "intolerable" és la tortura com "explicar coses que no són veritat". Això sí, també ha assegurat que si ell hagués estat alcalde en el moment dels fets, hagués ordenat una investigació interna.

stats