SOCIETAT
Societat 31/03/2012

L'Ajuntament reclama màxima contundència als jutges contra els culpables del "caos" del 29-M

Forn considera "molt important" que els jutges resolguin "presó" i ha volgut recordar que la xifra de detinguts supera la cinquantena

Acn
1 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha reclamat als jutges que "s'apliquin en posar el màxim de pena contra les persones que han creat un caos i uns actes de vandalisme que són realment molt greus" contra la ciutat.

Per a Forn és "molt important" que els jutges resolguin "presó" i ha volgut recordar que la xifra de detinguts supera la cinquantena. Per això ha demanat contundència a la justícia contra els responsables d'unes destrosses que el consistori ha valorat en 565.000 euros, sense comptar els danys a privats. Segons els Mossos, tres dels detinguts pels aldarulls el dia de la vaga general a Barcelona han ingressat ja a presó per desordres públics.

Dels tretze detinguts que aquest divendres van passar a disposició judicial, el jutge ha decretat presó per a dos d'ells per diversos fets delictius, que són desordre públic, danys, lesions i per ser portadors d'elements incendiaris, i per l'altre s'ha decretat presó per desordre públic perquè tenia nombrosos antecedents. Altres deu detinguts han quedat en llibertat amb l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat. La resta de detinguts passaran a disposició judicial durant aquest cap de setmana.

stats