Societat 07/08/2014

L'alerta per pluges intenses s'estén al Garraf i a l'Alt Penedès

Els xàfecs han deixat, en només mitja hora, 31 litres a Gurb, 25 a Banyoles i 24 a Vic i Vilablareix

Acn
2 min

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat ha advertit que l'alerta per pluges intenses que ha activat aquest dimecres al migdia a tota la meitat nord-est de Catalunya també s'ha estès cap al Garraf i a l'Alt Penedès, on fins aquesta matinada poden caure xàfecs importants.

Fins aquest vespre, es preveien ruixats a tota la meitat nord i est de Catalunya, concretament a les comarques del Pirineu i Prepirineu, de la Catalunya Central de Girona i de l'àrea metropolitana de Barcelona, on, en tots els casos, podien anar acompanyats de calamarsa. Tot i que no s'han produït incidències destacables, s'han registrat 31 litres per metres quadrats en mitja hora a Gurb (Osona); 25 a Banyoles i 24 litres a Vic i Vilablareix. Per tot això, Protecció Civil manté activada l'alerta de l'Inuncat.

De cara a aquest divendres, es preveu un nou episodi de pluges que podria afectar principalment el Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que amb menys intensitat de la prevista per avui.

Davant la previsió de xàfecs intensos i l'activació de l'alerta Inuncat, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d'informar als municipis afectats per la previsió i als serveis d'emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l'aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges.

En especial, s'ha informat a les colònies i campaments amb infants i joves, i se'ls ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.

Protecció Civil també demana fer seguiment de l'evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a desplaçar-se a l'entorn de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat.

Així mateix, recomana allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent durant aquestes dates, i evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, ja que poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal i posar en perill la integritat de les persones i dels béns.

stats