Societat 27/01/2015

L'Àrea Metropolitana de Barcelona incrementarà la protecció del parc de Collserola

Ha aprovat l'avanç del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge, en què destaca fomentar l'economia verda i mantenir el patrimoni arquitectònic, històric i cultural de la zona

Efe
1 min
La serra de Collserola va rebre la declaració de Parc Natural el 2010 i té zones de protecció ambiental especial.

BarcelonaEl ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat avui l'increment de la protecció que té actualment el parc de Collserola, tant a nivell urbanístic com ambiental. El Consell Metropolità ha validat l'avanç del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i el Paisatge (PEPNat), que conté una sèrie d'accions destinades a protegir aquesta zona.

El primer pas ha estat fer una diagnosi de la situació del parc, de la qual han sortit 9 objectius específics. D'entre aquests, destaquen mantenir i millorar les condicions ambientals i la seva biodiversitat, gestionar de manera sostenible el seu ús social, fomentar l'economia verda i mantenir el patrimoni arquitectònic, històric i cultural.

En aquest sentit, l'AMB ha previst fer un inventari exhaustiu de totes les formes de vida que hi ha al parc, tenint en compte els possibles efectes del canvi climàtic en elles, i revisarà els accessos actuals al parc i millorarà la xarxa de camins. Un altre dels objectius és promocionar Collserola com un espai de salut i de benestar, promocionant l'accés en transport públic, en bicicleta o a peu.

stats