Societat 25/09/2013

La plaça de la Gardunya estrena aparcament soterrat

Entra en servei un nou pàrquing a Ciutat Vella, amb 442 places per a cotxes, 9 de les quals són per a vehicles elèctrics, i espai per a motos

Ara
1 min

BarcelonaJa ha entrat en servei el nou aparcament soterrat de la plaça de la Gardunya, al districte de Ciutat Vella. Es tracta d'un pàrquing amb 442 places per a cotxes, entre elles 9 per a vehicles elèctrics, i que també compta amb espais per a motos, distribuïts en els 13.700 metres quadrats que té el recinte. El pàrquing donarà servei als treballadors i clients del Mercat de la Boqueria, així com als veïns i treballadors de la zona.

La nova instal·lació compta amb una rampa d'entrada al carrer Floristes de la Rambla, que recull els vehicles provinents del carrer del Carme, i amb una rampa de sortida al carrer Hospital. A més, els usuaris disposaran de quatre punts d' accés amb escales i ascensors, totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres van iniciar-se el setembre de 2010 i s'han allargat fins ara a causa de la magnitud de l'obra. A més, en el transcurs de les obres han aparegut restes arqueològiques de diferents èpoques.

Amb aquest nou pàrquing, el barri del Raval compta ja amb 1.474 places d'aparcament públic soterrat, sumant les de l'aparcament de la plaça dels Àngels (514), les de l'Illa del Raval (228) i les del pàrquing del Paral·lel (290).

Un projecte més ampli

L'aparcament forma part d'un projecte més ampli que inclou el soterrament de l'àrea d'activitats logístiques del Mercat de la Boqueria. Així doncs, les obres continuaran fins a l'any vinent per completar la plataforma logística del mercat, al primer nivell del soterrani, així com l'ampliació dels magatzems.

stats