Societat 29/11/2011

Leire Pajín confia en Rajoy per aturar la política sanitària de Boi Ruiz

La ministra de Sanitat espera que el nou executiu espanyol freni mesures com les plantejades per la Generalitat

Acn
1 min
Leire Pajín explica com s'ha d'informar de la violència de gènere.

MadridLa ministra de Sanitat en funcions, Leire Pajín, ha alertat que les propostes de la Generalitat per finançar la sanitat, com un tiquet moderador per a les receptes, que els metges d'atenció primària exerceixin com a especialistes o una pòlissa per a les rendes més altes, són mesures que "poden vulnerar el funcionament, la garantia i la cohesió" del sistema nacional de salut, que la ministra ha dit que "defensa" i "seguirà defensant".

Pajín, que no ha volgut valorar a fons les mesures en no conèixer-les de primera mà, ha expressat la seva confiança que el govern del PP "faci tot el que està a les seves mans" perquè aquestes propostes no s'implantin.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha plantejat aquest dimarts una pòlissa obligatòria de salut a partir d'un determinat nivell de renda. Ruiz ho ha dit durant la inauguració d'unes jornades sobre la sanitat a Catalunya organitzades per la patronal Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES). El conseller ho ha emmarcat en les reformes del sistema sanitari en l'àmbit de l'Estat. Més tard, però, el departament de Salut ha assegurat que el Govern en cap cas "està considerant un model de finançament com aquest per als serveis sanitaris públics de Catalunya".

stats