SOCIETAT
Societat 21/04/2012

L'exconsellera Geli rectifica i diu que es va reunir amb Urdangarin el 2005

En un primer moment havia dit que la reunió es va produir el 2007, fet que hauria confirmat que el duc de Palma va continuar al capdavant de Nóos després de les recomanacions del Rei

Laura Díaz-roig
1 min
El jutge del cas Urdangarin és a Barcelona per interrogar una quarantena de testimonis.

BARCELONAL'exconsellera de Salut Marina Geli ha rectificat avui davant el jutge del cas Palma Arena i ha assegurat que la reunió que va tenir amb el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, va ser el 2005 i no el 2007, com havia dit en un primer moment. Es tracta d'un fet important, ja que una reunió el 2007 hagués confirmat que Urdangarin seguia al capdavant de Nóos després de març de 2006, data en la que assegura que s'hi va desvincular.

"He pogut revisar el sistema informàtic i he vist que va ser al 2005", ha dit a la sortida de la sala de declaracions, a la Ciutat de la Justícia. Geli ha comentat que no pot aclarir la data exacte -entre estiu i tardor de 2005- però que està segura que no va ser el 2007

En la reunió, en la que Urdangarin es va identificar com a Instituto Nóos, el gendre del Rei va proposar un gran projecte per fer un fòrum sobre salut i esport, que Geli va desestimar "molt ràpid" perquè no entrava dins de les seves competències i prioritats. Ha assegurat que no va rebre cap documentació més al respecte.

Geli ha volgut matisar que aquesta reunió no té res a veure amb el conveni signat, també el 2005, entre l'Instituto i la consellera de Salut, per 34.000 euros. "El vaig autoritzar i sóc testimoni de la feina que es va fer. No té res a veure una cosa amb l'altre", ha dit en referència a aquest acord.

Aquest matí declaren davant el jutge José Castro deu testimonis, entre ells el que va ser cap de gabinet de Geli, que també haurà de concretar la data de la reunió amb Urdangarin.

stats