PREMIS GOYA
Societat 18/02/2013

L'Hospital de Viladecans nega que racioni l'aigua i les mantes als pacients, com va denunciar l'actriu Candela Peña

El centre ha explicat que cada pacient ingressat rep una ampolla d’aigua d’1,5 litres cada dia i que no consta cap reclamació de la família de l'actriu per aquest cas

Ara
1 min
Candela Peña als Goya / EFE

BarcelonaL'Hospital de Viladecans ha respost a les declaracions de l'actriu Candela Peña, que durant la gala dels premis Goya va denunciar que el seu pare havia mort en un hospital català on, segons va afirmar, no va rebre aigua ni mantes.

En un comunicat, el centre sanitari, que pertany a l'Institut Català de la Salut (ICS), assegura que "l'atenció sanitària prestada va ser l’adequada en tot moment i que no consta cap reclamació de la família per aquest cas".

Sobre el subministrament d’aigua embotellada als pacients de l’hospital, la direcció ha explicat que cada pacient ingressat rep una ampolla d’aigua d’1,5 litres cada dia. "Com a la resta d’hospitals de l’ICS, tots els pacients ingressats reben l’aigua que necessiten per al bon curs del seu procés assistencial. Això suposa que si un pacient s’ha de fer una prova o tractament específic o ha de prendre una medicació que requereixi beure aigua, el centre li facilita, ja sigui embotellada o de la xarxa pública", assegura l'Hospital de Viladecans en un comunicat.

Pel que fa a altres serveis, com ara llençols o mantes, l’Hospital de Viladecans i tots els altres hospitals de l’ICS "disposen de roba de llit a totes les habitacions i per a tots els pacients i sempre hi ha estoc disponible per si se'n necessita més", diu la nota.

El discurs crític de Candela Peña contra les retallades va aixecar molta polèmica a les xarxes socials: "Feia tres anys que no treballava, el meu pare va morir en un hospital públic, no li canviaven les mantes i li havíem de portar nosaltres l'aigua", va dir.

stats