En llibertat cinc dels sis últims detinguts pels aldarulls de Can Vies

L'altre arrestat passarà aquest divendres al matí a disposició judicial

Cinc dels sis detinguts aquest dijous al matí per la seva presumpta relació amb els aldarulls que es van produir arran del desallotjament de Can Vies al barri de Sants han quedat en llibertat amb càrrecs aquest dijous a la nit, a l'espera que els citi el jutge. El sisè arrestat ha passat la nit a la comissaria i aquest divendres al matí passarà a disposició judicial. Els detinguts, cinc de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat italiana, tenen entre 20 i 40 anys i se'ls acusa de desordres públics, danys, atemptat contra els agents de l'autoritat i delictes relatius a l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. Amb aquests, ja són 72 els arrestats pels incidents de Can Vies.

L'operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions durant els pròxims dies. Un dels sis arrestats aquest dijous també està implicat en els incidents que es van produir durant la manifestació de l'1 de maig.

Protesta a la Ciutat de la Justícia

Avui l'Assemblea de Can Vies ha convocat una protesta a la Ciutat de la Justícia per reclamar la llibertat dels detinguts. Ahir també es van concentrar davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts. Els concentrats van exhibir una pancarta en què es podia llegir 'Can Vies no es toca. Les companyes, tampoc. Llibertat detingudes'. El grup va tallar en algun moment la travessera de les Corts davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra, custodiada per tres furgonetes de la policia autonòmica i diversos agents del cos.

Una estona després de començar la concentració, el grup va decidir desplaçar-se pels carrers annexos a la Travessera de les Corts fins a la regidoria de Sants. Pel camí van cridar consignes contra el regidor, Jordi Martí. Després es van tornar a desplaçar en direcció a la plaça de Sants.