Societat 23/12/2013

Els lligams amb les bandes russes que torturen homosexuals

L.d-r.
2 min

BarcelonaEn un vídeo penjat a la seva pàgina de Facebook, el grup Proyecto Pilla Pilla es desvincula de les bandes violentes de Rússia, com els neonazis Occupy Pedofilia, que torturen homosexuals. "No ens associeu a ells perquè no actuem així", diuen en la gravació. Tanmateix, el cert és que en algunes de les imatges penjades hi apareixen banderes i paraules russes i el modus operandi que utilitzen per quedar amb les seves víctimes és molt similar al rus, tot i que, segons el que s'ha fet públic fins ara, no arriben a la violència física.

Al mes d'agost la difusió a les xarxes de diversos vídeos de brutals tortures a adolescents gais va commocionar la comunitat homosexual russa i internacional. Segons es veu a les imatges, els autors contacten amb les seves víctimes per internet, fent-se passar per joves interessats a conèixer nois. En quedar amb ells, els fan un interrogatori en què els obliguen a donar dades personals i, fins i tot en algun dels casos, els forcen a trucar a la feina per explicar que són homosexuals. En moltes ocasions, però, la humiliació no acaba aquí, i són agredits amb violència. El grup ofereix incentius econòmics als membres que difonguin les imatges als seus blogs. L'ONG Spectrum Human Rights Alliance va denunciar els casos, que arribaven pocs mesos després que un noi de 21 anys morís per un atac homòfob a la ciutat de Volgograd. Van trobar el seu cos en un descampat, amb el cap esberlat i amb senyals d'haver estat violat amb ampolles trencades. Les autoritats van detenir dos homes acusats del crim.

En el cas de Barcelona, no hi ha cap vídeo en què hi hagi violència física, però sí amenaces. A més, el Proyecto Pilla Pilla fa servir una metodologia similar a la russa a l'hora d'obligar les víctimes a revelar dades personals a la càmera perquè quedin enregistrades. El grup català comparteix també amb la banda russa la mateixa salutació: indicant aprovació amb el polze cap a dalt però doblegat. De fet, en algun dels vídeos, els joves obliguen la víctima a fer el mateix senyal dirigint-se a la càmera.

stats