Un boletaire troba sa i estalvi el nen de 8 anys perdut a Llanera des de dilluns

El noi, que ha passat la nit al ras, estava en una casa de colònies

Ara
2 min
Les tasques de recerca del menor perdut

BarcelonaMés d'un centenar de persones entre els Bombers, els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals, el SEM i desenes de voluntaris buscaven aquest matí el nen de vuit anys que es va perdre ahir a la tarda a Llarena (Torà), però finalment ha sigut un boletaire que no participava en les tasques de recerca qui a les 10.56 hores ha trobat el petit, sa i estalvi, a vuit quilòmetres de la casa de colònies d'on s'havia perdut. El nen, que té una discapacitat, ha estat unes 21 hores perdut i ha passat la nit al ras, on la temperatura ha baixat fins als dos graus.

Els Bombers treballaven en dues hipòtesis de recerca: la primera, que s’hagués amagat –el seu entorn pròxim va advertir que li agrada jugar-hi– o que hagués patit un accident en algun indret del territori boscà que envolta la casa de colònies on el nen passava uns dies. Per això, es va iniciar una recerca intensiva de repàs de punts possibles on l’infant es pogués haver arrecerat. Hi havia, però, una altra hipòtesi: que el nen hagués caminat en una direcció incerta i, per tant, que s'hagués allunyat molt de la casa. Per aquest motiu els Bombers de la Generalitat també havien organitzat una recerca extensiva.

El cap d'emergències de Lleida, Jordi Solà, ha explicat a Catalunya Ràdio que "l'estat de salut del nen és bo" però que, per assegurar-se'n, "s'ha enviat al lloc una ambulància medicalitzada". Solà també ha explicat que "al nen se li ha donat una poma i se l'ha menjat".

Els Bombers van rebre l'avís ahir poc després de dos quarts de quatre de la tarda. De seguida es va organitzar un dispositiu per buscar-lo en una zona que és boscosa i densa, que també ha continuat durant la nit amb gossos i càmeres tèrmiques. El dispositiu s'havia incrementat aquest matí. El petit estava de colònies a la casa Auró Natura.

El dispositiu desplegat ahir va consistir en tretze dotacions de Bombers de la Generalitat, entre les quals hi havia un helicòpter amb tripulació del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), efectius del Grup Caní de Recerca (GRCR) i bombers de parc, amb la participació dels Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i voluntaris. Avui, el dispositiu havia augmentat fins a les 21 dotacions de Bombers, a les quals s’havien incorporat, a més dels GRAE amb helicòpter i dos binomis del GRCR, els efectius del Grup Operatiu de Suport, per proporcionar infraestructura.

En el dispositiu de recerca d’avui hi ha participat també nou dotacions dels Mossos d’Esquadra de seguretat ciutadana i muntanya, grup caní, unitat de drons i un helicòpter. Per part dels Agents Rurals, s’hi han incorporat cinc dotacions i una unitat de comandament. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat també a l’indret un comandament, dues ambulàncies convencionals i una totterreny i efectius d'assistència psicològica. Des del CECAT de Protecció Civil de la Generalitat també s’ha estat en contacte continu amb l'operatiu de recerca per si calia mobilitzar recursos i voluntariat. El nombre de persones voluntàries que avui prenien part a la recerca s’acostava al centenar.

stats