meteorologia
Societat 03/02/2012

L'onada de fred mata 101 persones a Ucraïna i eleva a 200 el balanç a l'Europa Oriental

Els hospitals atenen centenars d'afectats per hipotèrmia i congelacions. Les autoritats habiliten 3.000 refugis amb calefacció

Ara
1 min
Persones sense sostre en un refugi de Kiev / REUTERS

BarcelonaUn total de 101 persones han mort per l'onada de fred des de divendres 28 a Ucraïna, segons l'últim balanç que ha donat el govern. La majoria són persones sense sostre i un total de 64 han estat trobats al carrer pels equips d'emergència.

Els hospitals atenen centenars d'afectats d'hipotèrmia, congelacions i altres malalties lligades a les baixes temperatures, que han arribat als 28 graus negatius a la capital, Kiev. Les autoritats han habilitat prop de tres mil refugis amb calefacció i han donat instruccions als hospitals perquè no donin l'alta a les persones sense sostre fins que passi l'onada de fred.

La zona occidental d'Ucraïna, al costat de la frontera amb Polònia, és la més afectada per l'onada de fred que es viu a Europa. Segons les previsions meteorològiques el fred començarà a moderar-se dissabte, quan les temperatures pujaran a 10 o 15 graus negatius, més habituals en aquesta època a la regió.

A Polònia nou persones han mort la nit de dijous a divendres, cosa que eleva el balanç de víctimes a 29. També en aquest cas la majoria de víctimes són persones sense sostre, per la qual cosa les autoritats han demanat la col·laboració ciutadana per detectar persones esteses al terra o que consumeixin alcohol al carrer.

Almenys 14 persones més han mort a la resta de l'Europa Central i de l'Est, vuit d'elles a Romania, que suma ja 22 morts. També s'han registrat víctimes mortals a Bulgària (5), Hongria (4), la República Txeca (3), Alemanya (2) i Àustria (1). En total l'onada de fred ha provocat 200 morts a la regió.

stats