Societat 18/02/2013

Detinguts dos italians vinculats a la màfia calabresa a Barcelona

La policia ha localitzat 350 quilos de cocaïna i una gran quantitat d'haixix que hauria arribat a la regió de Calàbria

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat italiana com a presumptes autors d'un delicte de pertinença a organització criminal i un delicte contra la salut pública. Els detinguts ja han estat traslladats a l'Audiència Nacional i s'han iniciat els tràmits per a la seva extradició a Itàlia.

Segons la policia, els dos arrestats, que són tiet i nebot, formarien part de la màfia calabresa i es dedicaven al tràfic d'estupefaents a les regions de Calàbria i Llombardia amb connexions a Barcelona. Els detinguts regentaven fins a quatre pizzeries a Barcelona, però portaven un nivell de vida que no es corresponia amb els ingressos que aconseguien per aquests negocis.

L'operació s'ha dut a terme en col·laboració amb les autoritats italianes, que el 2010 es van posar en contacte amb la policia catalana per donar a conèixer aquesta organització especialitzada en el tràfic internacional, a través de la qual, el 13 de febrer, es van detenir 43 persones per tràfic de drogues i pertinença a grups vinculats a la màfia.

La droga, procedent d'Amèrica del Sud i del Marroc, passava per Barcelona i després era traslladada a Itàlia, cap a la regió de Calàbria, des d'on es distribuïa. La direcció antimàfia va desmantellar un hòlding vinculat a la 'Ndrangheta', un grup format per diverses famílies de la màfia de la zona de Calàbria, i que feia negocis amb traficants de Colòmbia, l'Uruguai i el Perú.

L'organització traficava amb haixix i cocaïna i movia grans sumes de diners. De fet, la investigació va acabar amb la localització de 350 quilos de cocaïna i una gran quantitat d'haixix que hauria arribat a la regió de Calàbria gràcies a la col·laboració d'un membre de la Camorra italiana, resident a Castelldefels i que actualment es troba en parador desconegut.

stats