Societat 28/10/2014

Els majoristes esperen vendre 1.000 tones de castanyes i moniatos per la Castanyada

Confien que la comercialització d'aquests productes augmenti en relació a la tardor de 2013

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona (AGEM) pronostica la venda de 1.000 tones de castanyes i unes altres 1.000 de moniatos per aquesta Castanyada, segons ha informat aquest dimarts en un acte a Mercabarna.

D'aquesta manera, el president de l'AGEM, Casimir Llorens, avalua la campanya com a bona i, fins i tot, estima un lleuger increment en el volum de comercialització de fa un any. De fet, de l'1 fins al 20 d'aquest mes d'octubre s'han distribuït 428 quilos de castanyes, gairebé el doble que en aquest mateix període el 2013. Els majoristes asseguren que, malgrat les temperatures suaus que els darrers anys s'han registrat per la Castanyada, la tradició gaudeix de bona salut.

Pel que fa als moniatos, en les seves dues varietats, el taronja i el blanc, es preveu també una bona campanya en comercialització i qualitat de producte. La venda de moniato, fins fa uns anys, estava molt limitada a la campanya de tardor. En canvi, la tendència en el consum s'ha anat modificant amb els hàbits alimentaris de la nova població sud-americana que viu a Catalunya i que el consumeix durant tot l'any.

A més, l'AGEM ha impulsat una iniciativa per promoure entre els catalans el coneixement dels fruits propis d'aquesta estació. Així, facilitaran a partir d'aquest dimarts a tots els mercats de Barcelona receptes exclusives per celebrar les festes de tardor.

stats