Societat 26/05/2012

Més d'un miler de persones es manifesten contra el racisme a Vic

Durant la protesta s'han sentit càntics com "Fora racistes de l'Ajuntament"

Ara / Acn
2 min
Els manifestats, recorrent la ciutat / @CUPGirona

Barcelona / VicMés d'un miler de persones s'han manifestat contra el racisme i per la cohesió social aquest dissabte a la tarda a Vic, en una marxa que ha recorregut el centre de la ciutat i ha acabat a la plaça Major amb la lectura d'un manifest. Durant la protesta s'han sentit càntics com "Fora racistes de l'Ajuntament", en referència al líder de PXC i regidor a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, que era a Madrid per participar al programa 'El gran debate' de Telecinco.

La convocatòria comptava amb el suport de més d'un centenar d'entitats, entre les quals SOS Racisme, Òmnium Cultural Osona, o els sindicats UGT, CGT i Intersindical-CSC. La CUP era l'únic partit de l'Ajuntament de Vic que hi donava suport, mentre que el batlle de la ciutat, el polític de CiU Josep Maria Vila d'Abadal, s'hi havia declarat en contra i havia dit: "Espero que no sigui l'espurna que encengui la ciutat".

A més dels manifestants anònims, també han participat en la marxa personatges populars com els cantants Cesk Freixas o Francesc Ribera, 'Titot'. Tots dos han explicat la seva participació en la protesta a través de missatges a Twitter. Tal com ja havia passat al matí, durant la celebració de la manifestació l'etiqueta #VicAntiracista s'ha col·locat a la llista de 'trending topics' de Twitter a l'Estat.

Aquest dissabte al migdia, a la plaça de la Catedral de la capital d'Osona, una quinzena de persones han participat en una concentració identitària convocada pel partit polític Identitat Catalana, com a resposta a la manifestació antiracista de la tarda.

stats