Societat 04/02/2016

La manifestació contra el Pla Hidrològic de l'Ebre escalfa motors a Barcelona

Un centenar de persones convocades per Jóvens de l'Ebre es concentren davant de la delegació del govern espanyol

Arnau Garcia
2 min
Durant la manifestació s'ha pintat un llaç a la carretera / A.G.

BarcelonaEl col·lectiu Jóvens de les Terres de l'Ebre ha convocat una concentració davant la delegació del govern central a Barcelona per escalfar motors de cara la manifestació del diumenge a Amposta. Un centenar de persones han tallat el trànsit del carrer Mallorca durant uns vint minuts i han desplegat una pancarta i cridat consignes contra el Pla Hidrològic, sense incidents.

Critiquen que el Pla Hidrològic farà de l'aigua una mercaderia privada, "en comptes de ser un bé públic com fins ara" i lamenten que s'hagi utilitzat alguns grups de pagesos per tirar endavant el projecte. Més enllà de l'aturada "immediata" del pla, proposen "fixar un cabal mínim" per l'Ebre, ja que alerten que "el Delta està en perill". Expressen que no tenen "res en contra dels pagesos", i afirmen entendre les seves necessitats, però es mostren contraris a que es pugui fer un negoci amb l'aigua.

El grup convocant té com a objectiu conscienciar els habitants de l'Àrea Metropolitana dels afers que afecten a la seva zona d'origen, i està format per joves de les terres de l'Ebre que viuen a Barcelona "exiliats per motius econòmics". Participaran a la manifestació del proper diumenge amb una pancarta pròpia.

Jóvens de l'Ebre es va crear fa 15 anys, amb les concentracions contra el Pla Hidrològic Nacional, i volen remarcar l'impacte que tindrà el pla hidrològic per tota Catalunya. Conclouen que "cal que Barcelona es mobilitzi per poder aturar un pla desastrós", i pretenen que es prengui consciència que "és un problema de país".

La concentració ha comptat amb el suport, a banda de Jóvens de l'Ebre, dels grups parlamentaris de Junts Pel Sí i la CUP, així com alguns sindicats (UGT, COS i la Intersindical), així com diverses entitats locals i vinculades a l'esquerra independentista. La regidora de la CUP a Barcelona, Maria Rovira, ha participat a l'acte.

stats