Societat 02/07/2016

"Escullo la macedònia": clam a Barcelona contra la fòbia a la plurisexualitat

Centenars de persones recorren el centre de la ciutat en la manifestació per l'alliberament LGBTI

Montse Riart
2 min
L'alcaldessa Ada Colau saluda una de les participants a la manifestació

BarcelonaCentenars de persones han participat aquest dissabte a la tarda en la manifestació per l'alliberament LGBTI que ha recorregut el centre de Barcelona. Enguany el col·lectiu ha volgut centrar el missatge en la defensa de la plurisexualitat i la lluita contra la discriminació. "Que quan ens preguntin si ens agraden les peres o les pomes, puguem respondre: 'Entre poma o pera, escullo macedònia!'", acabava el manifest que s'ha llegit a la plaça Sant Jaume.

El col·lectiu reclama trencar amb la idea de la monosexualitat i normalitzar el fet que una persona pugui tenir relacions amb diversos sexes. "A les persones plurisexuals se'ns invisibilitza", assegurava el manifest, que també reivindicava esborrar les etiquetes d'orientació sexual i deixar d'associar el col·lectiu amb "la promiscuïtat, la confusió o la inestabilitat".

A la manifestació, organitzada per la Comissió Unitària 28 de Juny i encapçalada, entre d'altres, per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s'hi han sumat representants de diversos partits polítics, com ara el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, o el diputat d'Esquerra Oriol Amorós.

Record a les víctimes d'Orlando

Abans de començar la manifestació, s'han recordat les víctimes del tiroteig de fa algunes setmanes a un club d'homosexuals d'Orlando, amb un minut de silenci a la plaça Universitat.

La marxa festiva ha omplert el centre de Barcelona de banderes de l'arc de Sant Martí. Un camió amb música i un grup de batucada hi han posat el só. Les pancartes a l'interior han servit per recordar altres reclamacions, com ara incrementar les mesures a favor de la prevenció del VIH o per lluitar contra les agressions i discriminacions a homosexuals, transsexuals i bisexuals.

La manifestació de Madrid reclama més lleis per a la igualtat

A Madrid, milers de persones s'han sumat a la manifestació estatal de l'orgull, que ha servit per defensar la plurisexualitat, però també per reclamar més lleis per a la igualtat i per lluitar contra la discriminació.

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el conseller de Presidència de la Comunitat, Ángel Garrido, han rebut la capçalera a la plaça Colón, on s'ha recordat amb un aplaudiment la figura de l'exregidor Pedro Zerolo, que va morir fa un any. L'any que ve la capital de l'Estat acollirà la celebració mundial del World Pride.

stats